2010-05-19
:今天中午食飯時,經過金巴利道;有一間新開茶餐廳,我同朋友在門外看了一會;發現呢間非一般的茶餐廳,內裹裝修好堂煌,但收費係平民一般的價錢。我同朋友入到餐廳坐底前;門口已經開始有侍應招呼我地,今時今日茶餐廳仲有呢樣服務真係好少見到呢!我同朋友ORDER咗二個SET LUNCH 一個 SET A 同一個咖喱餐 。朋友要SET A :燒豬仔肶配茨菜 跟冬咖啡 由落ORDER到上菜10分鐘到,豬仔肶燒得好香,好味道,不會燒得太燶;茨菜又係非一般茶餐廳茨條;而係跟炸茨仔同好青嫩小唐菜,我朋友話啲茨仔炸得好甘香,又不會太多油,好味道。我叫咗一個咖喱牛腩跟意粉;咖喱跟我係澳門茶餐廳食差好遠,因為上次我同朋友去食咖喱好辣,辣到好難入口,同牛腩好碎,但今次係到食咖喱有好香蔬菜味道,同有好多香料味道,入口咖喱沒有好辣的感覺,而係真正食到有咖喱香味;牛腩同牛根炆得好入味道,而不是入口即碎的感覺;而係有口感的惑劃。整體來說:地方清潔,服務OK,價錢又平,值得大家一去。
整體來說:地方清潔,服務OK,價錢又平,值得大家一去。