2015-04-12
Elephant Grounds本來夜晚要去太古食晚飯,但友人話肚餓,順路去上環食少少野先!(完全唔順路)行到入去,發現出面是賣精品,入面才是賣飲品雪糕等,差點兒就找錯餐廳呢!餐廳地方較細,可選擇室外或室內,由於這天正下毛毛雨,所以都是坐室內吧,室內亦只有數張凳。是次目的為試試雪糕三文治,Order時發現要$68,都有點兒貴...味道方面,Chai Tea & Ginger Bread味道較淡,真係唔講唔知係呢兩種味,唯獨yogurt crunch的yogurt味幾突出,曲奇乾左少少,食食下店員問知唔知係咩味,由於一開始沒有留意餐牌,令我有少少淆底,因為真係唔太食得出...可能係我預期過高,有少少失望。不過環境幾有feel,店員服務態度好好!--------------------------------Elephant Grounds (上環)上環歌賦街11號 (Woaw Store內)
Elephant Grounds
餐廳地方較細,可選擇室外或室內,由於這天正下毛毛雨,所以都是坐室內吧,室內亦只有數張凳。 是次目的為試試雪糕三文治,Order時發現要$68,都有點兒貴... 味道方面,Chai Tea & Ginger Bread味道較淡,真係唔講唔知係呢兩種味,唯獨yogurt crunch的yogurt味幾突出,曲奇乾左少少,食食下店員問知唔知係咩味,由於一開始沒有留意餐牌,令我有少少淆底,因為真係唔太食得出...可能係我預期過高,有少少失望。
不過環境幾有feel,店員服務態度好好!
Elephant Grounds (上環)
上環歌賦街11號 (Woaw Store內)