2018-11-12 84 瀏覽
放工同frd 去左諾士佛臺的The ring 飲野。呢間bar都幾大間下,除左掟標機、beer pong 同slip cup呢d 常見玩意之外,竟然仲有游戲機玩,聽staff 介紹,原來佢地周不時都會搞下電競比賽。望一望個menu,飲品同野食都有幾多選擇。我叫左杯K.O.L網紅,入面面有kiwi、 Orange 、Lychee、 Mint & Blue Curacao,酸酸甜甜,感覺好refreshing。朋友就要左杯荔枝台,杯上有冰托住粒荔枝同薄荷葉,造型幾趣緻。泰式冬陰功蝦仁意粉 -意泰Fusion, 大大隻蝦,意粉軟硬適中,沾上濃厚的冬陰汁,開胃又惹味。泰式牛肉生菜包 - 生菜新鮮又夠綠,清爽可口,肉碎唔會太乾,夠曬香辣惹味。鮮茄煙三文魚薄餅 - 估唔到都幾大件下。個批鬆軟得黎有咬口,茄醬同焗得香口的芝士好夾。明太子雞翼 - 雞翼釀滿脹卜卜的明太子,炸到金黃色。雞翼食落鮮嫩juicy,明太子夠爽口。