2020-09-02 183 瀏覽
好少出負評post,不過今次食完都幾大感受🤢想同大家分享下我嘅試伏經歷😂 本身諗住食蕃茄仔,但有啲趕時間,所以求其喺對面食左呢間台灣野~ 餐廳裝修好靚,好有懷舊台灣嘅手風味,環境寬敞,我同朋友經過就被吸引住,即刻衝左入去。豆乳鹹酥雞滷肉飯($62)見到碗滷肉飯都心知不妙,啲滷肉賣相好一般,食落同平時嘅豬肉冇咩分別,完全食唔出有滷過🤭 最慘係個鹹酥雞,雖然炸得幾香口,但外皮實在整得太鹹,而且啲雞嘅雪藏味好明顯🥱連咁重味嘅外皮都遮唔到陣味你可以想像到啲雞係咩味🤐 啲飯煮得太耐,食落好淋身,一啲好感都冇😕 啲配菜味道正常就唔多講啦~招牌清燉牛肉麵($70)湯底好深色,一開始以為係好濃郁嘅藥材湯底,點知食落好鹹😷 而且一啲牛味都無🥴 啲牛肉份量都幾多下,但係食落好韌,咬得勁辛苦😭 唯一可以讚嘅係啲面都幾有口感👍 但如果牛肉麵湯底唔好牛肉又唔好,個麵底幾好食都無用😕 又貴又唔好食,性價比好低,真係有啲失望,仲要食完之後超級口渴,應該都有唔少味精🙈-⁣樂面牛屋 (銅鑼灣)📍銅鑼灣禮頓道128-132號地舖抵食指數:😚/5 舔舔脷程度:🥴/5

豆乳鹹酥雞滷肉飯($62)

招牌清燉牛肉麵($70)

-⁣
樂面牛屋 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣禮頓道128-132號地舖

抵食指數:😚/5