2008-09-06 2 瀏覽
在東京食過一次, 媽咪念念不忘, 知道銅鑼灣有分店就黎試下8點幾, 全店滿座, 想問侍應拎飛仔, 點知原來只係響門外排隊等左15分鐘, 終於都有得入去 叫野食, 先黎既日式八爪魚丸子, $26蚊有6粒八爪魚粒幾多, 皮做得比築地既脆, 好食!醬汁就少左d, 我地問侍應可唔可以加d醬, 佢立即就比左一小碟我地, 抵讚 豚肉軟骨-傳統幼麵(適中)-適中湯味-少油量-適中辣醬試食了媽咪呢碗, 麵拉得彈牙, 豚肉軟骨味道ok, 但就唔夠林, 咬唔落d軟骨. 脆香雞件-芝麻粗麵-適中湯味-少油量-多辣醬芝麻粗麵真係有芝麻同麵條一齊搓成, 食落比傳統幼麵香口雞件既味道還可以, 但皮同肉都炸得太乾了點, 而且唔夠熱, 我放在湯入面一陣先可以再食配料要了木耳, 紫菜, 溏心蛋不是太溏心, 有點失望湯底好濃, 喝了大半碗每張枱都有一小樽蒜蓉, 個人相當喜歡, 加了不少黎拌拉麵環境就細d, 不過都算整潔, 侍應服務尚可味道方面就尚有進步空間, 而等位方法亦應該改善, 拎籌嗌位應該不是太難吧?
在東京食過一次, 媽咪念念不忘, 知道銅鑼灣有分店就黎試下
等左15分鐘, 終於都有得入去

叫野食, 先黎既日式八爪魚丸子, $26蚊有6粒
八爪魚粒幾多, 皮做得比築地既脆, 好食!

豚肉軟骨-傳統幼麵(適中)-適中湯味-少油量-適中辣醬

脆香雞件-芝麻粗麵-適中湯味-少油量-多辣醬
芝麻粗麵真係有芝麻同麵條一齊搓成, 食落比傳統幼麵香口
配料要了木耳, 紫菜, 溏心蛋不是太溏心, 有點失望
湯底好濃, 喝了大半碗

每張枱都有一小樽蒜蓉, 個人相當喜歡, 加了不少黎拌拉麵

環境就細d, 不過都算整潔, 侍應服務尚可
日式八爪魚丸子
豚肉軟骨幼麵