2017-12-14 163 瀏覽
特然好想食pancake,又諗起尖沙咀K11呢間長期都要排隊嘅Pan de Pain。立刻要去潮一潮聖❤兩個人大約六點到,可能因為係尷尬時間(下午茶嫌太晏,晚餐又太早),所以都唔使等好耐就有位。點咗咸甜pancake各一款😃另外有咖啡癮嘅朋友點咗杯Iced Latte☕🥑Smoke Salmon and Avocado Pancake咸味款揀咗smoke salmon加avocado,兩樣都係我最愛。Pancake薄薄地,幾鬆軟,唔係太過紮實食完會好飽滯嗰種。仲有蔬菜沙律加醋伴碟。🥞Apple Caramel Souffle👍🏻空氣感極高嘅疏乎厘,待應上菜時都分外小心,因為一路行疏乎厘就一路震滕滕。隔離枱都叫咗一份,就係因為個雪糕球喺短短嘅運送過程中,震到跌咗落嚟,要再整理先上菜。Souffle蛋味香滑,焦糖味剛剛好,唔會太甜。食落入口即溶,難怪溶化到唔少少女💖
ice latte

Avocado and Smoked Salmon Pancake

🥞Apple Caramel Souffle

Apple Caramel Souffle
2017-12-03
15 分鐘 (堂食)
Apple Caramel Souffle
  • AppleCaramelSouffle