招聘中
$16,000-$18,000
月薪 (面議)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
《火土燒肉 - 尖沙咀》最近lunch time都食得幾豪氣,竟然喺lunch 食左塊好大塊既和牛西冷🤓肉質肥美嫩滑食完飽到肚腩都厚左成吋🥹今次去咗極具人氣,位於尖沙咀K11 Art Mall既火土燒肉😍其實好耐之前都喺夜晚嚟食過一次,不過今次因為加咗人工嘅關係,我同位”好同事”就喺lunch過咗嚟慶祝一下,兩個人叫咗五樣嘢食🤫好滿足呀💁🏻‍♀️塩蔥牛舌包 $138望咗呢個牛舌包好耐,佢係用咗薄切牛舌包住香蔥,再用蔥綁住成為一個包,望落超級厚實,每邊大概燒三四分鐘就食得,入面放咗蔥油醬汁,燒完之後啲牛舌會充滿香氣,入口香醇獨特,適合喜愛重口味嘅人士😉我覺得點少少鹽就已經好好食💁🏻‍♀️月見醬燒飯糰 $48食燒肉又點可以冇少少澱粉呢?特登叫咗一個月見飯團兩個人share,上面飽滿嘅蛋黃篤穿咗之後蛋汁滿滿地包圍住飯團,而個燒飯團用咗醬汁去燒香,食落香濃而且焦脆,有啲似被飯焦包圍嘅飯團咁,非常惹味,配合和牛又或就咁食都好好味💁🏻‍♀️A5宮崎牛西冷 $408我同同事就係比呢一件宮崎牛西冷吸引住,唔好睇小呢一片牛肉,佢脂肪分布十分平均,有筋位而又有適當嘅肉質,我個人覺得燒到五成熟就剛剛好,店員會幫客
《火土燒肉 - 尖沙咀》
💁🏻‍♀️塩蔥牛舌包 $138

💁🏻‍♀️月見醬燒飯糰 $48

💁🏻‍♀️A5宮崎牛西冷 $408
我同同事就係比呢一件宮崎牛西冷吸引住,唔好睇小呢一片牛肉,佢脂肪分布十分平均,有筋位而又有適當嘅肉質,我個人覺得燒到五成熟就剛剛好,店員會幫客人燒完再放上碟,基本上坐定定喺度就可以食到靚靚嘅和牛肉,如果覺得唔夠焦香仲可以自行再放喺爐度燒多陣㗎,我就覺得五成熟同埋七成熟嘅口感都各有千秋,同樣有入口即溶嘅感覺,點埋佢哋嘅黑松露月見汁就最啱不過啦

💁🏻‍♀️A5宮崎牛三角腹肉 $168
以為個宮崎牛西冷先至係MVP,點知我同同事都一致認為呢一個和牛三角腹肉先係當日嘅王牌,佢後切嘅程度直頭令我哋心花怒放😎同埋好明顯見到飽滿油花,未燒都已經知道一定好食😉和牛$0.3腹肉同樣都係滿滿嘅油香,我覺得適合配一啲帶酸味嘅醬汁,又或者點檸檬汁都應該幾好食,建議燒到七成熟,令到面頭有微微焦燶感覺上會更加香口👍🏻性價比超高嘅一款肉

💁🏻‍♀️開心果雪山冰 $88
本來其實都夠食㗎啦,但係見到有開心果嘅甜品我又忍唔住想試,佢有啲似台灣嗰一種雪花冰嘅質感,偏向帶有冰感,食落奶味比較重,但係都帶出到開心果仁嘅味道,食完咁多肉食返呢一款甜品解膩認真不錯,我哋兩個都好滿足
2024-09-02