2024-01-24 49 瀏覽
青口迷之首選留意到呢一間係專整青口嘅西餐廳 ,仲要係新鮮青口之餘仲要有四款烹調方法。 青口控嘅我就同friend 去試下! 秘制香辣蒜油煮法國藍青口芝士青口賣晒,所以就揀咗Classic嘅款式蒜油煮青口! ❤️賣相好靚之餘佢嘅青口係配薯條,薯條係粗薯條。 有口感,而且薯仔味好香。 重點係點個蒜油汁,又惹果仲有青口嘅鮮甜味! 👍🏻 青口食得出你係新鮮青口,一定唔係冰鮮,肉質軟唔會好鞋! 蒜味適中,香香辣辣! ❤️所以忍唔住嗌咗個多士點汁食! 龍蝦湯蕃茄長通粉配雞胸 推介👍🏻長通粉烚嘅時間啱啱好,入口仲係好有口感! 一般西餐廳嘅龍蝦汁味道比較濃郁Creamy,可能因為加咗蕃茄所以味道中和左。有龍蝦汁嘅Creamy,亦有蕃茄汁嘅清新! 雞胸肉煮得好軟熟,仲係好滑唔會乾柴! 上面仲有好多芝士! Extra Large Corona一啖青口,一啖薯條,點少得啤酒🍻! 仲要跟傳統corona 嘅飲法,一定要加粒青檸仔,夠晒清新! 餐廳環境舒服,好有外國西餐廳小店嘅感覺! 食物質素都好高,staff 亦好有禮貌! 仲要近蘭桂坊Happy Friday pre-eat+ drink 首選!
青口迷之首選

秘制香辣蒜油煮法國藍青口