2023-05-26 30 瀏覽
「湘湘娘娘」🍽️!佢有好多好味嘅湘菜,真係一試難忘🤤!以下就係我推介嘅幾款菜式啦!首先介紹就係呢款「醉雞」🍗,佢嘅雞肉好滑,配埋啲醉酒醬汁,味道香濃,令人回味無窮👍!再嚟就係「手拍青瓜」🥒,個口感好清脆,配埋啲蒜蓉同辣椒,酸辣爽口,真係好適合夏天食嘅小菜😍!如果你鍾意魚嘅話,一定要試下佢哋嘅「金湯酸菜魚」🐟!啲魚好鮮,湯底又好濃郁,加上啲酸菜,味道好平衡,唔會太過濃烈,啱晒魚湯控🤤!最後就係我最愛嘅「麻辣乾鍋」🍲啦!個湯底好香辣,啲食材有啲辣有啲麻,好過癮,啱晒麻辣控!而且佢哋嘅量都好足夠,一定唔會食唔飽😋!呢間餐廳環境好舒適,服務亦好好,有需要都會即時幫手👍!如果大家想試下湘菜,湘湘娘娘絕對係一個好選擇💯!