2K
🇮🇹靚景酒吧x意大利餐廳🪩-放假出去銅鑼灣行街 諗住順便犒賞下自己🙊所以揀左間新開無耐既意大利餐廳 仲有無敵海景view同靚靚酒吧 可以約埋朋友一齊chill chill👻-🧀Antipasti Platter $198平時都好想整charcuterie 啱哂靚靚打卡呃下like 不過每次都因為要太多材料所以放棄咗😅 今次食brunch見有 點可以唔食😂 餐廳好有心思 好多配菜 芝士 火腿 腸 nuts 士多啤梨 多士 餅乾等等 可以自由配搭😁-🐙Poached Octopus $138八爪魚本身係慢煮過 所以好入味 再配上滑滑既薯蓉成件事好夾 成個造型仲整成心型 好有心思🥰-🐏Roasted Lamb Rack $308主食我哋就叫咗個羊架 燒到五成熟 肉質嫩滑 而切開仲有少少粉嫩😍 羊肉有羊味得黎又唔會好重羶味 再加上佢會另外有即上即燒嘅迷迭香 所以香味更加多 夾埋配菜薯仔片同黑椒汁味道好正😝-🐮Grilled NZ Beef Ribeye $248另外我地都叫咗牛扒 同樣都係五成熟 餐廳上菜前有特別做到resting 所以唔會一切就出哂血水 呢個心思位抵讚👍🏻 牛肉肉質嫩滑 中間
🇮🇹靚景酒吧x意大利餐廳🪩
🧀Antipasti Platter $198
Antipasti Platter

🐙Poached Octopus $138
Poached Octopus

🐏Roasted Lamb Rack $308
Roasted Lamb Rack

🐮Grilled NZ Beef Ribeye $248
另外我地都叫咗牛扒 同樣都係五成熟 餐廳上菜前有特別做到resting 所以唔會一切就出哂血水 呢個心思位抵讚👍🏻 牛肉肉質嫩滑 中間有少少粉紅 仲有肉汁 牛味都幾重 所以好好味😘

🍨Pannetone Surprise $88
甜品我哋㨂咗呢款聖誕甜品嘅變奏版🎅🏻 Surprise就係雲呢拿雪糕配麵包脆脆同提子乾同nuts 甜甜既雪糕配上脆脆 好容易食食下就食哂成個甜品🐽
Pannetone Surprise

🍰Classic Tiramisu $78
Tiramisu好有份量 唔似平時細細件咁🙈 佢嘅手指餅有浸過咖啡同酒 夾埋啲cream濕潤程度幾好 夠味之餘唔會太濕 不過放心佢唔算係太重酒味😉 再加上佢嘅擺盤有幾fresh嘅士多啤梨果醬同大人向朱古力醬兩款 可以食到唔同combination😎
Classic Tiramisu

🍸Signature Cocktail - Divalicious $118
呢杯用咗兩款Rum加上熱情果汁 所以酸酸甜甜咁🥭好fresh易入口😊 另外佢有放到少少肉桂粉同雲呢拿籽 所以甜品更突出🥹 上枱個陣仲會用火槍燒肉桂條 視覺效果同香味大提升🆙
🍹Signature Cocktail - Holy Smoke $118
呢杯就比較濃味重酒味 用咗Bourbon Cognac同Laphroaig whiskey😛 配上少少煙氛味 再加上輕輕燒過嘅橙皮 都幾夾🍊
Signature Cocktail

📍#Vivere