餐廳: Kyoto Joe
資訊:

2024-06-27 249 瀏覽
蘭桂坊真係一個寶藏地方,埋藏住好多特色嘅餐廳。今次又俾我搵到一個寶藏,以後同朋友飲飲食食多咗個唔錯嘅選擇!由中環地鐵站行大約4-5分鐘到加州大廈,搭lift 去23樓就到。一開lift 門就俾餐廳嘅佈置吸引,以紅色日式裝修為主,昏暗燈光浪漫時尚又relax ,非常有心思。菠菜沙律冷盤,胡麻醬非常惹味,估唔到同菠菜味道咁夾,係一度開胃嘅前菜刺身拼盤包括:鯛魚、帶子、蝦、拖羅、平目魚,每一件都厚切入口啖啖肉,而且非常新鮮冇腥味鮑魚卷上面係磯煮鮑魚,清甜彈牙,包住咗已經炸到脆卜卜嘅松葉蟹肉紫蘇炸蝦粟米粟米清甜,炸蝦酥脆唔油膩,口感豐富魷魚筒已有燒汁喺上面,完全唔需要沾醬,新鮮鹹香牛肉丼未食過咁好食嘅牛肉丼🥹每啖飯都有肉汁包裹住,好香,牛肉份量又多,又有青瓜片,中和返,小清新

菠菜沙律

刺身拼盤

鮑魚卷
上面係磯煮鮑魚,清甜彈牙,包住咗已經炸到脆卜卜嘅松葉蟹肉

紫蘇炸蝦粟米
粟米清甜,炸蝦酥脆唔油膩,口感豐富

魷魚筒
已有燒汁喺上面,完全唔需要沾醬,新鮮鹹香

牛肉丼