2023-06-03
作為個大埔出沒嘅人,呢個舖位開嘅店我都有留意👀,而且都好喜歡~記得好耐之前係甜品店🍨,估唔到而家裝修得咁靚,有啲高級英式酒廊feel🍸~佢哋嘅牛骨牛油真係用個骨筒上🦴~牛油混入咗啲骨髓🧈,有種特別嘅香味~呢個牛肝菌湯非常香濃,但仍然有啲菇菌粒可以咬得到🍄,配埋麵包飲最夾~英式香草芝士焗生蠔仲有埋忌廉菠菜🥬~而且個蠔只係略烤咗一下,個蠔身仲係好juicy多汁,又夠鮮味🦪。熟成牛扒因為經過自身嘅酵素熟成🥩,所以比較軟熟多汁,而且牛肉味比較濃~呢個加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒切開好粉嫩,肉嘅部份完全唔韌💗~嚟到咁有情調嘅地方,我哋都點咗杯酒🥂~佢鍾意清爽啲嘅,呢杯Well done比較重果汁又有薄荷嘅就啱晒🌱~而我呢杯O以橙汁為主🧃,酒味比較出,但對女仔嚟講都係易入口嘅🍹~估唔到太和呢頭有間咁有情調,啲牛扒又好食嘅餐廳🍽~餐廳職員服務好好,好貼心~不過檯面比較細,如果兩個人都各點一塊扒就會比較逼了~
佢哋嘅牛骨牛油真係用個骨筒上🦴~
牛油混入咗啲骨髓🧈,有種特別嘅香味~
英式香草芝士焗生蠔仲有埋忌廉菠菜🥬~
嚟到咁有情調嘅地方,我哋都點咗杯酒🥂~
估唔到太和呢頭有間咁有情調,啲牛扒又好食嘅餐廳🍽~
餐廳職員服務好好,好貼心~
不過檯面比較細,如果兩個人都各點一塊扒就會比較逼了~