2019-09-28
🐷🐷🐷🐷▪️黑豚拉麵套餐 ($84)黑豚拉麵湯底香濃,食得出並無刻意加味精,真係由豚骨烹製而成,價錢上比起轉做拉麵嘅專門店便宜得多,但質素上絕對拍得上某啲日本過江龍嘅拉麵店🥰 麵條幼身又彈牙,叉燒肥瘦參半,overall表現出色。但炸雞嘅炸皮比較厚,除此之外呢個套餐都冇咩好挑剔嘅地方🙆🏻♀️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️照燒雞扒漢堡扒便當餐 ($79)由細個開始就對日本嘅便當有種情意結,覺得日本人pack得好靚,令人好有食慾🤣 便當包含粟米粒,椰菜絲,蛋黃醬,燒雞扒,漢堡扒同埋飯。款式上可以話應有盡有,燒雞扒表皮較脆但肉質比較乾身,所以我會點蛋黃醬食。漢堡扒Juicy入味,兩種配搭得唔錯。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️燒雞扒奄列咖喱飯 ($68)燒雞扒同邊個入面係一樣嘅,優點係表皮香脆缺點係肉質比較乾身。奄列蛋煮得幾滑,而咖喱汁嘅味道比較普通,係不過不失,價錢比較便宜嘅選擇🤔〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️3/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️🔸Overall ($239+1)📍麵屋豚豚拍子 x 辛味屋 (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2003-5號舖
▪️黑豚拉麵套餐 ($84)
▪️照燒雞扒漢堡扒便當餐 ($79)
▪️燒雞扒奄列咖喱飯 ($68)
🔸Overall ($239+1)
📍麵屋豚豚拍子 x 辛味屋 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2003-5號舖