2023-08-02 209 瀏覽
一早到商場先摞號,甘靚嘅泰國餐廳都少見,心思思想試下。同屋企人來食晚餐,唔使人齊就可以入座先,哩點好好。我排隊摞左位,叫屋企人落樓。經理人好好,同佢講我地一家大細,安排左個闊落卡座卑我地,坐得好舒服。前菜香芒牛油果素菜米紙卷,芒果牛油果都好足料,醬汁酸酸甜甜冬陰功湯,兩隻巨型大頭蝦,湯香氣濃郁,味道酸酸辣辣好開胃爆炒魷魚有wok氣,魷魚彈牙入味,小小辣惹味咖喱軟殼蟹,叫埋薄餅搭配一齊食。咖喱椰香好吸引,雖然餐牌有個辣椒仔提示,其實都係小小辣,我食BB辣人士都完全可以接受。薄餅點埋咖喱一齊食,簡直停唔到口。最後滿足埋甜品胃,店員好細緻貼心。幫我地清檯面,再擺甜品餐具。芒果烤餅配雪糕,冇得輸。鹹甜派最愛,烤餅夾心忌廉,搭配芒果新鮮酸甜可口香蘭葉麵包配雪糕,顏色好sharp,麵包炸過,搭配香蘭醬十分清新。夾埋雪糕,口感層次好豐富,甜度都啱啱好

前菜香芒牛油果素菜米紙卷,芒果牛油果都好足料,醬汁酸酸甜甜

冬陰功湯,兩隻巨型大頭蝦,湯香氣濃郁,味道酸酸辣辣好開胃

爆炒魷魚有wok氣,魷魚彈牙入味,小小辣惹味

薄餅點埋咖喱一齊食,簡直停唔到口。

2023-08-01
30 分鐘 (堂食)