2018-10-08
朋友帶我去了粵海酒店一樓的千上,因為這兒比較少人知道,我們可以慢慢用餐,不用排隊。先來一個中華沙律同埋螺頭做前菜。牛油果蟹籽沙律, 新鮮嘅牛油果配上蟹籽,所有青菜都是一絲絲的,還有一些蟹柳絲,青瓜絲,爽脆得來清新。迷你甘茨,即係日本番薯仔。細細只好甜,燒得好香,入邊質地好結實。鯖魚幾時都係日本燒物首選。因為他多肉食唔腥同埋佢啲骨比較大條唔會鞋, 所以有啲人好似貓見到條魚發青光好快將佢消滅,一啲都冇留畀我。天婦羅南瓜片。南瓜係日本嘅南瓜特別甜。師傅將南瓜切到好薄,炸漿夠薄又脆,新鮮炸起,小心辣親舌頭。原條燒魷魚。師傅將新鮮魷魚切開一圈圈,上面撒上一些七味粉,辣辣地,好香口。醬油炒飯, 醬油炒飯。充滿日本豉油香味撲鼻而來。佢用上一些甘筍絲,金菇,雞蛋,將平平無奇嘅炒飯炒得好有日本特色。價錢雖然不是很便宜,但是這兒的服務非常到位,讓客人有賓至如歸的感覺。每次我們上加茶,侍應就主動過嚟為我們添茶。滿分為10分(1分最低,10分最高)食物:7.5環境:8.5衛生:8服務:8價錢: 7舒適度:7.5總分:8
先來一個中華沙律同埋螺頭做前菜。
滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:7.5
環境:8.5