2018-03-02 864 瀏覽
一直都想去一D特別既Cafe食飯,今日終於有機會了!已於Openrice book位,6點半準時到達,我們是第一枱客人,侍應示意我們自行揀選2人枱座下,於是我就揀左窗邊的位置。Cafe的裝修幾特別,因為佢入面每個邊位都會用於黑色勾劃返出黎,感覺好卡通,好得意。Dinner Set只有3款選擇,我地揀左1個炒意粉,1個蜜糖烤雞配薯菜。叫餐之後周圍影一下,好快就有飲品送到!因為唔飲得凍野,所以兩個人都叫左壺茶飲,一壺係Grey Earl,一壺係Peppermint!我個人就較為中意飲Peppermint,因為有幾聲咳,飲左落去舒服好多!再過多一陣就上餐湯,餐湯味道都還可以的!主菜來了!兩個主菜的味道我都覺得普普通通,唔係好特別。總結如果想去Cafe傾下計呢間OK,因為夠靜!如果影相都OK,因為裝修都唔錯!但如果著重食物方面的話,可以再諗諗!P.S. 上菜速度都幾快呀,可能我地係第一枱客人吧!
一直都想去一D特別既Cafe食飯,今日終於有機會了!
再過多一陣就上餐湯,餐湯味道都還可以的!
主菜來了!
兩個主菜的味道我都覺得普普通通,唔係好特別。
P.S. 上菜速度都幾快呀,可能我地係第一枱客人吧!
2018-03-01