新野當然要試, 好野更要同人分享!其實都係係樓下芸芸傳單姐姐中見到有個貌似韓國人的四眼哥哥(佢真係韓國人! 上到去坐低食野無啦啦又見到佢上左黎係bar table 後面變身做左chef).見到傳單上的相超吸引兼且新開又唔似其他韓國餐廳得炸雞或燒肉, 所以就上左去.原來開左只係一個禮拜到,上到去裝修用了深色環境舒服. menu 做得好靚, 有高貴的感覺但其實價錢真係唔係貴, 以佢的食物質素來說. 我同3個朋友去, 叫左:- 柚子汁生牛肉(好refreshing! )- 炸人參(冇見過其他韓國餐廳有, 味道甘甘地但唔苦, 加埋點佢個豉油吃, 又幾好味喎 )- 豆腐海鮮大醬湯(我本身唔食辣, 朋友們想吃而叫, 我吃了少少only, 覺得有d辣不過都係唔好以我為準, 我係食wasabi都覺得辣的果d人...只能説湯料很足, 好大隻蝦 )- 芝士薯仔牛肉粟米片omelette (真心好味! 必試! )- 紫菜巻kimbab (超多料, 好香 )- 牛肉牛油拌飯bibibab(平時用辣椒醬拌的我都因為辣而吃不了..但這個用牛油拌,我吃到之餘而且味很香 )- 雜錦韓式煎餅(一次過試齊佢禁多款煎餅而
- 柚子汁生牛肉(好refreshing!
- 紫菜巻kimbab (超多料, 好香
- 雜錦韓式煎餅(一次過試齊佢禁多款煎餅而且每款都係bite-size, 正!)
我地四個重share左支米酒,韓國人老闆Mr.Kim同我地重點推介, 話這枝係韓國都好難有機會飲到! 但佢真係冇介紹錯, 米味香但酒精味唔濃, 飲左幾杯都唔上腦
(定係我酒量好
?)
佢menu重有好多野想試, 好似個九折板, 醬油蟹, 炸全雞...一定會再黎!
溫馨提示: 我地埋單時見到張單折左, 原來新開張期間dinner有85折!!不過暫時未有AE錄卡.
*相係吃的時候已經急不可待的uploaded, 可去相片集到睇
2015-11-19
  • 米酒