2021-06-14
今晚嚟到位於中環史丹頓街新開嘅Omakase 四十五位置係Meats對面 十分易揾餐廳只有九座位 全bar table 可以一路食一路同兩位師傅傾計師傅做咗幾十年Omakase 仲係美國做過 前排又多明星幫襯 有好多故事同食客分享晚餐每位$2280 見係一年一次慶祝生日 可以一試啦結果果然冇令我失望每道菜都present得好靚!!!除咗平時必食嘅刺身、壽司 仲有幾道炙燒、熱食 睇得出兩位師傅用心設計過呢個dining experience比起外面$500嘅lunch set真係差好遠果然係一分錢一分貨唔好睇omakase全部一小碟咁上 其實全晚加埋應該食咗成廿幾碟 飽到不得了食日本菜當然唔少得開返支Sake我地求其揀左支比較平嘅 有啲似青提嘅香味 啱哂女仔飲 仲有得揀自己鍾意嘅sake杯餐廳裝潢主要用木材 仲有日式廁所 大魚缸 自家製嘅梅酒 令我諗起日本嘅高檔壽司店 唔知幾時有得再去呢...總括黎講 好滿意呢間新店 呢個位置、餐廳環境、服務、食物質素 掂呀下次再黎試午餐!
今晚嚟到位於中環史丹頓街新開嘅Omakase 四十五
位置係Meats對面 十分易揾
晚餐每位$2280 見係一年一次慶祝生日 可以一試啦
結果果然冇令我失望
每道菜都present得好靚!!!
果然係一分錢一分貨
食日本菜當然唔少得開返支Sake
下次再黎試午餐!