2021-07-28 244 瀏覽
Ninetys有多間分店 今次我哋去既係利園分店 呢度無論咖啡定係食物都好一絲不苟 好吸引👍🏻 餐廳裝修工業風 然而座位選擇有多款唔同感覺🥰 有cafe文青雅座 有4人枱 亦有吧枱 今次我哋就揀咗坐吧枱 可以喺open kitchen欣賞廚師製作晚餐😎每枱都擺放住一支備長炭水 感覺已經比其他餐廳更加用心🥰 店員亦都好細心 好有耐性為你介紹menu食物👍🏻 餐牌食物選擇好多 琳琅滿目 我哋就揀咗Salmon udon同Scallops Tarts🤤 Salmon udon除左有三文魚 仲有松葉蟹腳同牡丹蝦😍 炙燒過後好香 仲有2大隻蘭王真係好吸睛👅 湯汁係胡麻豬骨湯 聞落去已經好香 烏冬好掛汁 撈埋蘭王蛋汁真係超級正😋Scallops Tarts賣相又係好靚 加上金萡睇落更高級😆 用上日本帶子刺身 油甘魚刺身同三文魚籽 本來會擔心有點膩 但係好巧妙咁加上青蘋果🍏 好清爽 意外地match🥰知道佢哋既曲奇都好出色 所以我哋仲揀左一件Triple Chocolate Cookies 🍪 上碟時已經加熱 熱辣辣真係超級好食 朱古力逞流心狀態 朱古力味好香濃 唔會太甜👍🏻 曲奇好鬆脆 鍾意食朱古

每枱都擺放住一支備長炭水 感覺已經比其他餐廳更加用心🥰
Salmon udon

Scallops Tarts

知道佢哋既曲奇都好出色 所以我哋仲揀左一件Triple Chocolate Cookies 🍪 上碟時已經加熱 熱辣辣真係超級好食 朱古力逞流心狀態 朱古力味好香濃 唔會太甜👍🏻 曲奇好鬆脆 鍾意食朱古力嘅朋友真係必試‼️
Triple Chocolate Cookies

飲品方面我哋就揀左一杯Dirty同一枝Cabernet Rose Grape Juice🍇 Dirty 咖啡豆可以揀Choco blend 或Fruity Blend 由於Dirty本身都多奶 所以我哋就揀左Choco blend ☕️ 飲落咖啡味好香 店員會建議飲咖啡之前先食幾粒附送既藍莓果乾 更能帶出咖啡既香味👅
Dirty
Grape Juice有3款不同既🍇選擇 今次我哋就揀左Cabernet Rose 加上冰底飲甜度其實岩岩好 果味濃郁 值得一試🌟
Cabernet Rose Grape Juice
Salmon udon