Morton's of Chicago

2023-06-13 7010 瀏覽
♨️Morton’s Of Chicago尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店4樓@mortonssteak ♥️ Morton’s of Chicago 於1978年美國芝加哥創立第一間餐廳,現在全球有70幾間分店,主打美國最上乘熟成穀飼牛扒及各地海鮮。我嚟到一見到張枱已經悉心佈置好加上印制好自己個名嘅menu及海景位已經加滿分,食物高質甜品精緻,全院滿座好熱鬧,絕對係慶祝、拍拖、朋聚好地方🥰🔷洋蔥軟包頭咁大個洋蔥包外脆內軟,好香洋蔥味熱辣辣出晒煙,配自家製牛油冇得彈,唔敢食晒因為怕太飽🔷龍蝦湯濃郁龍蝦湯味,夠滑又香仲有真龍蝦肉,彈牙鮮甜🔷新鮮生蠔生蠔來自南非清甜爽口,有幾款自家製醬汁更特顯鮮味🔷上等腰肉牛扒 24oz 第一次食熟成porterhouse steak 一條T骨分隔兩個部位,一邊係西冷一邊係牛柳,因為肌肉運動量嘅關係肉質各有特色,西冷嫩滑有咬口牛味濃,牛柳差唔多入口即溶超級正,絕對推薦呢個牛扒👍🏻🔷芝士松露炸薯條🔷忌廉菠菜Main course 之餘我哋仲加咗少少配菜就係黑松露薯條同忌廉菠菜,薯條超香脆,忌廉菠菜好漏🤣🔷甜品拼盤迷你紐約芝士蛋糕法式焦糖燉蛋朱古力原粒草莓榛子朱古
♨️Morton’s Of Chicago
尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店4樓
@mortonssteak

🔷洋蔥軟包
🔷龍蝦湯
濃郁龍蝦湯味,夠滑又香仲有真龍蝦肉,彈牙鮮甜
🔷新鮮生蠔
生蠔來自南非清甜爽口,有幾款自家製醬汁更特顯鮮味
🔷上等腰肉牛扒 24oz
🔷芝士松露炸薯條
🔷忌廉菠菜
🔷甜品拼盤
迷你紐約芝士蛋糕
法式焦糖燉蛋
朱古力原粒草莓
榛子朱古力慕絲
甜品拼盤一次過滿足晒所有願望,全部都好好食,最為特別係超大粒士多啤梨朱古力比較清新

食物:9/10
抵食:8/10
環境:8.5/10

#食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #生日蛋糕 #finedining #porterhouse #牛扒關注組 #birthdaydinner #happybirthdaytome #好好吃 #seaview