今晚我們喺旺角探完親友之後,諗著睇吓周圍附近有邊間食店好食?行到去花園街其中一段屬於係食街嘅有眾多間食店,喺我們揀緊想食邊間嘅時候,就見到呢間叫「有囍」嘅吸引咗我們,因意頭非常好,兼且仲有幾多人排隊等位,所以我們就決定入去食晚飯!喺我們諗緊叫咩食嘅時候,一個感覺好似係老闆娘嘅靚姨用超級親切友善嘅語氣咁問:「你們叫咗嘢食未呀?」除此之外,呢個靚姨仲比其他任何一個員工都落力咁去招呼在座每檯人客,令到人客都有種賓至如歸嘅感覺!至於店內嘅環境裝修好光猛,坐位與坐位之間亦好舒適寬敞!我們叫咗肉骨茶係足料餚製,所以湯底嘅味道相當甘甜濃郁,而且喺咁寒冷嘅天氣嚟飲,真係覺得特別「暖笠笠」同好補身!星加坡海南鷄「半隻」嘅肉質非常鬆軟嫩滑,就算係鷄胸嘅肉質亦完全唔會有「嚡」嘅感覺,鷄皮亦相當爽滑,真係好正呀!蒜蓉炒椰菜苗係差唔多每一檯人客都有叫㗎,因唔係有好多餐廳可以食到,而且炒得鑊氣十足,當時好彩我們早一步落單,因咁啱我們呢份就係最後一份,真係好搶手呀!黑蒜青檸燒豬肋排嘅肉質非常爽滑鬆化,因加咗啲黑蒜,所以味道相當惹味,另外再加埋秘製嘅青檸辣椒汁一齊食,酸酸甜甜,感覺好醒胃同好清新,完全唔會有膩嘅感覺,
而且喺咁寒冷嘅天氣嚟飲,真係覺得特別「暖笠笠」同好補身!
星加坡海南鷄「半隻」嘅肉質非常鬆軟嫩滑,
蒜蓉炒椰菜苗係差唔多每一檯人客都有叫㗎,
黑蒜青檸燒豬肋排嘅肉質非常爽滑鬆化,
完全唔會有膩嘅感覺,真係超正呀!
星加坡炒貴刁炒得好夠鑊氣同好乾身,而材料就有彈牙嘅魚片同超爽脆嘅蝦球,真係好足料抵食呀!
肉骨茶
星加坡海南鷄「半隻」
蒜蓉炒椰菜苗
黑蒜青檸燒豬肋排
星加坡炒貴刁
2018-01-13
肉骨茶
星加坡海南鷄「半隻」
蒜蓉炒椰菜苗
黑蒜青檸燒豬肋排