2020-06-07 543 瀏覽
聽朋友講 逢星期一至五飯館下午三點至五點會有放題優惠 而且味道唔錯 於是我早三星期已經預訂左星期日去試試雖然星期日冇放題優惠 但因為友人極力推介 於是去試試 位置好容易搵 位於尖沙咀海運大廈LCX門口附近店舖裝修亦都不錯 坐得幾闊落而且幾舒服 仲有海景望每個人座位上 仲有一個口罩套 細心👍🏻由於今日係星期日 冇放題優惠 所有點心都係要單點 而且呢間餐廳係主要食潮州菜 於是點心都係要潮州菜為主春風得意腸粉 $58初初我以為春風得意腸粉係包着油條 但係呢間係包住春卷 而且得兩條 份量好少☹️燒賣 大部份點心只係得三粒 而且比較細粒 好正常既燒賣雖然叫欖菜黑豚肉包 但係一啲欖菜味都冇 而且呢個其實係我地叫豬肉包 唔juicy完全無特別😖一般的韭菜粿潮州粉果都係有三粒 但我食左一粒先影相 冇特別的糯米卷棉花雞呢個棉花雞只係得兩舊雞 但個價錢要$58 完全唔成比例 本身我對呢間餐廳充滿期望 但結果我用失望去形容 其實我覺得收得人呢個價錢 就應該俾多少少份量 點心份量又少 而且大部份得三粒 老實講尖沙咀大把其他酒樓選擇 我完全諗唔到要再去呢間餐廳既原因 我唔會再去呢間

店舖裝修亦都不錯 坐得幾闊落而且幾舒服 仲有海景望

每個人座位上 仲有一個口罩套 細心👍🏻