2022-10-27 311 瀏覽
早已經試過此店的金銀蛋湯底,今次一於試試它的「重口味麻辣湯底」。此店的招牌滷鴨片幾高質,唔會老乾柴之餘、滷得入味份量又夠,幾片啖啖肉,是翻叫之選~今次仲試埋佢個豬頸肉,亦都幾好,醃得岩岩好!雖然我略嫌佢d肉稍肥,但豬頸肉一定係肥,無得計。部分豬頸肉有脆邊的感覺添!重點想試餐牌所寫的「重口味麻辣」,一般雜誌都介紹佢其它湯底,但今日想食麻辣就試試佢,結果有驚喜。叫左小麻辣,有足夠的芫茜芹菜蔥,明顯見到花椒,香氣十足,辣度岩岩好。湯底有不少辣肉碎,很惹味。喜愛吃辣的人可挑戰中辣或以上。缺點是整碗米線是稍嫌油左d,花椒油辣椒油在面頭有明顯一層,極度健康人士見到一定怕怕!或者唔好叫豬頸肉啦下次。同埋希望多返d花生、酸菜之類加多d口感。總括都ok,重口味真的是惹味。下次會試佢個辣蕃茄湯底

總括都ok,重口味真的是惹味。
下次會試佢個辣蕃茄湯底

鴨片豬頸肉麻辣米線
2022-10-25
10 分鐘 (外賣自取)
鴨片豬頸肉麻辣米線
  • 招牌滷鴨片