2022-08-10
呢間泰國餐廳位於尖沙咀中心地帶,最適合行完街之後黎呢度醫肚。餐廳風格好有泰國特色,一入正門就有架篤篤車喺度,真係令人懷念去曼谷旅遊既歡樂。再落地庫先喺堂食位置,嘩!餐廳比想像中大間,非常濶落,裝修亦都唔錯。仲估唔到星期日既中午時份都有午市套餐供應,價錢很經濟,幾十蚊有找仲有飲品,真係好抵食,咁當然要叫個午餐啦 – 黃咖哩海鮮配白飯同青檸梳打。香噴噴既咖哩汁同熱辣辣既白飯真係絕配黎,令人不其然咁就成碟白飯食哂,睇黎食完又要做番多啲運動先得喇。另外再叫左個冬蔭功同燒豬頸肉。冬蔭功好好味,辣度適中好啱我口味,仲有2隻新鮮大蝦,呢碗細size倆個人飲份量啱啱好。燒豬頸肉係炭燒既,燒到少少燶邊非常香口,肉質又爽又juicy。午餐2個人埋單都係2百幾,真係好抵!
午餐2個人埋單都係2百幾,真係好抵!