2023-07-03 700 瀏覽
曲奇係一種看似簡單但係又可以有無限可能性嘅美味甜品🍪 我每次經過Cookies DPT 都會忍唔住買幾塊曲奇嚟食😋我鍾意佢哋嘅曲奇夠份量同質感。鬆脆嘅外表同豐盈濕潤嘅內餡,每一啖都充滿幸福感。今次我買咗一款特別口味 - Funfetti,呢款曲奇加入咗彩虹糖霜,香草味道濃郁。Funfetti嘅名字係由「fun」同「confetti」組成,意思係「有趣嘅碎屑」,同呢款曲奇嘅概念相符。雲呢拿味同糖霜嘅五彩繽紛,非常可愛又有歡樂氣氛🎉另一款口味係比較經典嘅Brownie Filled Chocolate Chip Cookie,呢款曲奇有濃郁嘅朱古力味,中間填滿咗黏牙嘅Brownie餡料。呢款曲奇融合咗朱古力同Brownie嘅豐富口感,好似二重奏般諧和💖仲有一款我嘅心水之選就係Red Velvet。紅絲絨曲奇配上忌廉芝士醬,令曲奇更加濃郁同滑嫩又同時帶有微微嘅鬆脆感,俾到我好似打開鋼琴後,輕輕收起琴鍵上嘅紅絲絨布般觸感,心裏面都響起樂章🎶