2024-01-03
因為想可以喺西九龍睇煙花🎆,所以搵返西九龍附近既餐廳,但可以online book 既唔多,唯獨璟瓏軒可以,約左之後睇佢評價先發覺負評8個好得2個🥶,都真係驚驚地🙈,但除夕好多都冇位或者有最低消費,所以就唯有膽粗粗照去啦~本身book左8點,因為驚封路,所以我同老公都一早到左,7點已經上到去,職員都俾我地坐低先,仲安排左張窗口檯俾我地,餐廳裝修都算堂皇👑,窗外環都好靚,我地等到8點先上菜職員都冇唔耐煩,服務態度都好友善🥰。我地7個人叫左8個小菜,先黎水煮牛肉,牛肉咪都算濃,牛肉嫩滑,辣度適中,再黎香煎龍躉我覺得好有驚喜,魚皮厚滑,魚油豐富,魚肉嫩實好好食,食完呢2個餸已經將之前既疑慮一一掃空,其他每樣小菜都好有水準,就連簡簡單單的手撕包菜味道都很獨特,最後我地再叫埋甜品綠豆糕,綠豆味好濃郁,大家都食得很開心~最難得係其實佢價錢真係一啲都唔貴,我地仲叫左2支酒(好飲)埋單都只係3千幾,除夕時間咁既質素咁既價錢真係好抵,仲要食完飯落樓下就睇到煙花,成晚真係好完滿。💖