2011-10-05 5 瀏覽
之前試過屯門果間分店, 尋晚終於同個朋友去一直期待已久既旺角丼丼屋去到門口真係嚇親見到成村人等位, 好彩我地唔駛等太耐就有位入到去果然都唔算細, 都幾多座位(當然相比屯門果間叫做細d), 當我地被安排坐下, 侍應有送上水及餐牌,我同朋友睇左一陣, 叫左1個牛肉湯烏冬, 1個咖哩吉烈蠔飯, 煎玉子卷及炸芝士薯餅烏冬非常咬口, 滑得黎好煙靭彈牙, 牛肉岩岩好咖哩吉烈蠔飯唔記得影相, 不過真係好好味, d蠔炸得岩岩好, 外脆內軟, 仍然食到蠔既鮮味, 咖哩調得岩岩好每層蛋都好滑, 味道非常好,甜度岩岩好, 唔會太甜炸成金黃色既薯餅, 一客有兩大件, 切開一半之後, 芝士慢慢流出, 不過如果可以再流心多d會更好, 口感唔錯先後食過兩間丼丼屋, 味道各有千秋, 值得一提, 旺角分店可以將冷氣溫度略為調高, 因為真係太凍, 而且音樂聲浪調低一點會更好,因為真係太嘈, 最後值得一讚侍應充滿笑容而有禮既招待

去到門口真係嚇親
見到成村人等位, 好彩我地唔駛等太耐就有位

牛肉湯烏冬
烏冬非常咬口, 滑得黎好煙靭彈牙, 牛肉岩岩好

煎玉子卷
每層蛋都好滑, 味道非常好,甜度岩岩好, 唔會太甜
炸芝士薯餅

, 而且音樂聲浪調低一點會更好,因為真係太嘈
, 最後值得一讚侍應充滿笑容而有禮既招待

2011-10-04
15 分鐘 (堂食)
牛肉湯烏冬
煎玉子卷