2024-06-24
屋企人生日我地去左八月花到食飯,環境闊落坐得好舒服。😌😌-馬來酸湯鮮魚柳 ($238)唔好見湯底咁嘅顏色好辣咁,但食落有好香嘅冬蔭功味又真係唔辣喎!😯🤩 屋企人唔食得辣就啱哂,而且魚肉好滑又厚身,咬落啖啖肉好正🤤! 最緊要係冇骨,食得好安心~蟹肉燴金銀絲 ($138)有埋蟹蓋好有睇頭呀!🦀 有好足料嘅炒粉絲,味道夠惹味又唔會乾爭爭🤗,而且我最愛嘅蟹肉都幾足料架,一齊食好夾架~😋椒鹽鮑魚蘿蔔糕 ($228)鮑魚真係大大隻呀,咬落唔會覺得硬,幾有咬口😆。另外仲有蘿蔔糕,外皮香脆😋入一層又有層煙煙韌韌嘅外皮,口感都幾特別😚。姬松茸香菇桶仔飯 ($38)呢2個桶仔真係好得意, 每一啖都好香菇菌味🥰,好似用個桶仔焗到好香咁,又唔會太油食落幾舒服。😌忘不了雪糕涼粉 ($68)估唔到甜品都咁大份🍨🍧! 有奶同糖漿可以按自己去落架,涼粉好彈牙,有橫間嘅係咖啡味好香架😋😋! 仲配左水果同雪糕,感覺好清新,做甜品解下膩啱哂呀~🤩
馬來酸湯鮮魚柳 ($238)
蟹肉燴金銀絲 ($138)
椒鹽鮑魚蘿蔔糕 ($228)
姬松茸香菇桶仔飯 ($38)
忘不了雪糕涼粉 ($68)