2023-11-17 83 瀏覽
帶着又興奮又期待嘅心情食呢餐,因為朋友形容呢度係去食過嘅Top5 餐廳💯咁高評價要去喇!餐廳感覺好多元化,有西班牙菜式+咖啡嘅設計+酒吧感覺,入去覺得好有趣☺️ 等嘢食嘅時候,店員會俾個前菜我地食,係魷魚軟骨,口感都幾好✅二人晚市套餐$698🔸招牌生牛肉他他牛肉他他嘅醬汁配搭配好夾,有三款麵包配搭,作爲麵包控真係中意到不得了‼️分別有牛奶軟包、酸種麵包、橙皮麵包🥖三款各有特色,我覺得牛奶軟包同牛肉他他嘅味道最夾,而橙皮麵包就咁食就最好味🔸香煎慢煮八爪魚每次食西班牙菜都點八爪魚,慢煮過嘅八爪魚口感特別好🔸日式魚刺身配木魚湯用個清酒樽裝住嘅木魚湯,木魚湯連三文魚籽一齊飲層次豐富,不過男朋友覺得木魚味太濃唔中意,個人口味唔同🤣🔸北海道十勝豬肉眼豬肉眼配嘅乳酪醬增強豬肉嘅味道👅🔸煙靭之選西班牙油條日本蕨餅🔸西班牙鮮果特飲芒果、熱情果、藍莓、蘋果、橙、七喜飲品配搭都唔錯🍹🔸抹茶麻糬鮮奶抹茶鮮奶好好飲!!可以為咗抹茶再來😍旁邊嘅蕨餅太好食,飲抹茶食蕨餅完美配搭🔸清酒老板好中意請客人飲酒,見到好多應該係熟客,店員不時都會舉杯暢飲😌氣氛都幾唔錯,仲請咗我地飲兩杯🍶💛好味指數:5/5 💜回頭指數:5/5📍S
等嘢食嘅時候,店員會俾個前菜我地食,係魷魚軟骨,口感都幾好

✅二人晚市套餐$698
🔸招牌生牛肉他他
🔸香煎慢煮八爪魚
每次食西班牙菜都點八爪魚,慢煮過嘅八爪魚口感特別好

🔸日式魚刺身配木魚湯

🔸北海道十勝豬肉眼
豬肉眼配嘅乳酪醬增強豬肉嘅味道👅

🔸煙靭之選
西班牙油條日本蕨餅
🔸西班牙鮮果特飲
芒果、熱情果、藍莓、蘋果、橙、七喜
飲品配搭都唔錯🍹

🔸抹茶麻糬鮮奶
🔸清酒

💛好味指數:5/5 💜回頭指數:5/5

📍Still (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖