2023-03-20 936 瀏覽
March Viva 🥳繼續報復式慶生🤡 以下長文請看到底,因為真係好需要推介畀大家,可能有唔少朋友都已經聽過或去過,但我都要講😇 實在太好食了!!!成日聽個朋友提起Paul’s Kitchen, 話D野好好食,一班人去開party好正,而且老闆娘仲好nice 好好人,搞到我未去過都成日諗起☺️ 好想去朝聖一下 呢晚話食生日飯,我即刻話去呢度啦🥳 小店係重慶大廈上一層,呢個地方又係好耐冇嚟了🤓見到職員在門口迎接我哋已經勁開心☺️ 入到餐廳,地方雖然唔係好大,但係餐桌擺位好舒服好寬敞,你唔會覺得好迫。裝潢好有特色,坐低就覺得去咗另一個地方😌 D碟仲好靚,好似睇緊藝術品🤣一場來到,當然要試招牌非洲王辣雞煲🐔可以揀辣度,所以不用擔心太辣食唔到。呢個融合了非洲特色及港式的雞煲,你會食到D似曾相識嘅感覺,但又與眾不同😄 總知就係好食!個醬汁好惹味,又唔過咸👍🏻另外點了地中海雜錦海鮮濃湯🥘Mediterranean Seafood Stew 呢個係需要提前一日預訂的~ 上菜時大家真係嘩嘩聲😦 份量大之外,材料都好豐富🤭 海鮮好鮮甜,配上濃湯真係好搭!原條炸鯽魚🐟Deep Fried Tilapia 食
March Viva 🥳
繼續報復式慶生🤡

呢晚話食生日飯,我即刻話去呢度啦🥳

另外點了地中海雜錦海鮮濃湯🥘
Mediterranean Seafood Stew

原條炸鯽魚🐟
Deep Fried Tilapia
食非洲菜點可以唔食魚!炸得外脆內嫩,香口得嚟又juicy! 有D碎骨仲可以食埋添🙈 沾上個辣辣地的秘製醬汁一齊食,好似解到D熱氣,又帶出魚肉的鮮味,好正呀🤤

店主太太特色炆牛尾🐮
Mrs. Paul ‘s Braised Ox Tail
睇個名就知要試啦。牛尾大大件,Paul太太都炆得咁軟身,但又有咬口,好好食!牛控表示很歡喜🥰

甜品有 Churros & Red Velvet cake 🍰

因為座位有限,大家要來Paul’s Kitchen記得book枱喔!叫多幾個人一齊去更好,可以試多幾款菜喔🥶🥶

下次再見~我仲有好多嘢未試呢🤤