首先要講講我係有韓國菜恐懼症的!話說我細個時我和同學仔去過三次漢陽苑食韓國燒烤,點知就因為咁入咗足足三次急症室,原因都係“腸胃炎”!!! 之後我有好幾年唔敢食韓國菜,因為我的潛意識之中已經將韓國菜等於腸胃炎!直到前幾年有朋友向我極力推介 “ 名家 ” 和 “ 新羅寶 ”,好味道而且好衛生!說真的他們講的都沒錯,“名家”真的很好味,特別係燒牛肋骨,真得值得一而再而三去幫襯一下!最重要係我食完之後真係無事喎!所以自此之後,我次次去食韓國菜都只係去”名家“!注意: 我覺得名家好味過新羅寶呀!而人生往往有意想不到的究,而一山還有一山高呢個道理係永恆的!上星期我喺GROUPON買咗一個韓國菜的團購: $199 二人歎時代廣場韓嘉嵐正宗韓國宮廷套餐:炆牛肋骨、什錦牛肉石頭飯、前菜、包加一及更多,一至日全日適用 (價值 $600)點解我會買?!(1)我諗住間餐廳喺時代廣場,如果團購唔好食我去食其他野都方便D!(2)我又諗住間餐廳喺時代廣場,食完晚飯可以SHOPPING 一下!(3) 食得多”名家“,都想試試有沒有其他(好壓韻)!點知去到我發現韓嘉嵐並不在時代廣場的, 而是在時代廣場對面的二千年廣場!
首先要講講我係有韓國菜恐懼症的

點解我會買?!(1)我諗住間餐廳喺時代廣場,如果團購唔好食我去食其他野都方便D!(2)我又諗住間餐廳喺時代廣場,食完晚飯可以SHOPPING 一下!(3) 食得多”名家“,都想試試有沒有其他(好壓韻)!點知去到我發現韓嘉嵐並不在時代廣場的, 而是在時代廣場對面的二千年廣場!都OK 啦!

而食物方面,我只可以講係好驚喜囉!韓嘉嵐並沒有因為團購價而將價就貨,而她們的前菜六小碟做得竟然比起名家更有HEART(不過大豆芽方面就名家比較出色)!而她們的炆牛肋骨更加令人回味無窮!
”林“得黎有咬口,夠牛味得黎又夠鮮甜!YUMMY!而最重要係無味精! 注意: 本人乃係一名味精監察員,如果我一食到某幾種味精,D頭痛係痛到食止痛藥都止唔到的! 但係唔講你唔知,原味可樂係可以解味精中毒的! 我試過幾次都成功喎!
我好想買多幾個韓嘉嵐團購,可惜已經賣光光了!大家如果有一日經過銅鑼灣真的可以去試一下!

用餐優惠
團購