2022-10-25
尖沙咀韓國街多韓國野食就係人都知🤤 但原來唔係間間都由韓國人開,未必夠正宗🙅♀️ 今日去嘅Maido就由一對韓國夫婦主理,除咗普通韓國菜之外,仲有啲坊間少見嘅款式👍 價錢抵食,份量都唔少,性價比超高😈𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 鐵板八爪魚蓋飯 𝙋𝙖𝙣 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙊𝙘𝙩𝙤𝙥𝙪𝙨 𝙈𝙚𝙖𝙡一上枱就聞到好香😽 見到有好多一條條細細條嘅八爪魚混合咗係雜菜之中🐙 八爪魚新鮮彈牙,加埋醬汁少少辣好惹味。雜菜同樣吸哂醬汁精華,送飯食完全停唔到口😈👍 海鮮辣豆腐湯 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙏𝙤𝙛𝙪 𝙎𝙤𝙪𝙥豐富嘅湯品,同樣有跟一碗白飯🍚 紅紅嘅辣豆腐湯入面有超滑溜嘅豆腐😽 仲有好多唔同種類海鮮,包括蝦、蜆、八爪魚等,全部都幾鮮味。海鮮無肉咁油膩,飲哂成個湯都唔會滯。👍 芝士炒年糕 𝙎𝙩𝙞𝙧-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚我食韓國菜必點嘅一道😽 厚厚芝士舖係炒年糕之上,每次夾起都有拉絲效果🫶 最驚喜係除咗年糕仲有魚糕🤩 盡吸醬汁精華千祈唔好錯過。📍Maido尖沙咀金巴利道64號順輝大廈地下3號舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
📍Maido