2024-04-26
今日同男朋友去咗食有炸雞天花板之稱嘅「Puradak Chicken 」😎佢本身係韓國已經好出名,嚟到香港之後亦都非常之受歡迎👏🏻Puradak Chicken 最大嘅賣點就係「先焗後炸」👍🏻先用210°C高溫烤焗,既可逼出多餘油分,又可以鎖住肉汁😙 再用高溫油炸至金黃 😚令到每一件炸雞都可以做到外層皮脆,裏面肉嫩多汁💓真係花唔少心機㗎💕另外Puradak Chicken嘅炸雞口味都比較特別,例如有💫 青陽辣椒MAYO炸雞💫 帕布羅炸雞💫 辣卡邦尼年糕炸雞💫 CORN-SO AMAZING炸雞💫 辣子蒜香炸雞💫 羅勒派對炸雞💫 秘製黑炸雞😚仲有一款岩你口味😙驚一份食唔哂,可以好似我咁叫半半炸雞🍗咁就可以食多種味又唔驚食唔哂啦😎✨ 半半炸雞可以揀有骨或者無骨,我地揀左CORN-SO AMAZING炸雞同秘製黑炸雞🍗 兩走炸雞都炸得外脆內嫩,咬落juicy又多汁~CORN-SO 嘅粟米味香濃,秘製黑炸雞惹味🤤真係令人食唔停口啊🤤✨ 炒年糕(韓式甜醬)傳統嘅韓國小食,甜甜地大啲微辣,唔錯✨ 黑芝芝波黑芝麻嘅外皮包住芝士,口感特別,令人一試難忘✨ 菠蘿梳打 (渣)飲落好清爽,正好解解油膩,而且
✨ 半半炸雞
✨ 炒年糕(韓式甜醬)
傳統嘅韓國小食,甜甜地大啲微辣,唔錯
✨ 黑芝芝波
黑芝麻嘅外皮包住芝士,口感特別,令人一試難忘
✨ 菠蘿梳打 (渣)
飲落好清爽,正好解解油膩,而且叫一渣比嗌兩杯嘢飲更划算啊😚