近期,韓國餐廳喺香港成為一個熱潮,大家都去發掘好多唔同嘅韓國餐廳。我就去咗一間已經係韓國開到嚟香港好幾年嘅韓國餐廳Outdark , 餐廳由韓國人主理,係正宗嘅韓國味道。餐廳環境舒適,浪漫而且非常之有氣氛,無論係情侶或者一大班朋友嚟食飯都係非常之合適。餐牌有唔同嘅菜式以供選擇,全部都非常之吸引,淨係睇相已經流晒口水。嚟呢度,我首推嘅就係韓式炸雞,呢度嘅炸雞可以揀兩種味道,當日就揀咗蒜香蜜糖味同埋辛辣炸雞。蒜香蜜糖味嘅調味非常之適中,蒜香同蜜糖嘅味道混和的非常好,令人忍不住一口接一口。以新娘味道非常之適合喜歡食辣嘅朋友,辣味勁到十足,非常過癮。而且份量非常之大,配以薯條同埋薯格,真係要搵多兩三個朋友嚟一齊食。另外,我當日都嗌咗個炭烤豬肉飯卷,炭烤豬肉嘅味道非常之突出,食到淡淡的炭烤嘅香味,非常特別。係其他餐廳少見嘅飯卷味道。另外一度推薦嘅菜式,就係蔬菜海鮮煎餅。呢個煎餅蔬菜嘅份量非常之多,而且唔會有太多澱粉,每一啖食到淡淡嘅蔬菜嘅香味同埋海鮮,其他餐廳嘅韓式煎餅澱粉偏多,所以非常之欣賞呢度嘅韓式煎餅,如果有機會會試埋其他款式。飲品方面,就有唔同嘅款式可以選擇,當日就揀咗藍莓沙冰,非常解渴

飲品方面,就有唔同嘅款式可以選擇,當日就揀咗藍莓沙冰,非常解渴。另外呢度都有唔同嘅啤酒同埋燒酒,如果一大班朋友黎就要飲番杯啦。

🏠 Outdark
📍 尖沙咀厚福街8號H8 17樓