2022-11-25 33 瀏覽
📍韓閣📍💡黃大仙聽朋友講黃大仙開咗呢間韓國嘢食,個裝修都幾靚,去到望到繽紛色彩嘅花海🥰打卡真係一流。🐥真露煮雙殼雙殼有青口同蜆,呢個鍋上枱熱辣辣,湯飲落清甜,有豆腐、菜、瓜、蜆肉同青口。蜆肉好多而且冇沙,青口大隻,清甜得黎又有淡淡真露味,食完炸雞飲呢個不錯。🐥心多多蛋卷($78)心多多蛋捲有3隻味,分別係泡菜,紫菜明太子同芝士,每隻味道有三件,蛋卷重蛋味又甜甜地。泡菜加蛋卷有口感辣辣地,明太子食落好夾。🐥三兄弟無骨雞球雞翼芝士鍋 ($238)雞翼脆卜卜同啖啖肉既雞球圍住放係煎pan既邊,中間放左芝士,一路加熱望住d芝士起泡泡已經覺得邪惡😈佢有3個醬,咖哩、蜜糖芥茉醬同原味,我就比較鍾意咖喱粉幾惹味同原味醬酸酸地。拉完絲再點醬汁真係好邪惡🧀🧀#韓閣plus+ #韓式 #黃大仙美食#韓國炸雞#亞之媽炸雞 #新店開業 #三式無骨雞球雞翼芝士鍋 #韓閣歡樂盆#黃大仙美食 #黃大仙 #美食日記 #食好西 #大滿足 #邊爐 #牛大人 #食肉獸#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaura
📍韓閣📍
💡黃大仙

🐥真露煮雙殼

🐥心多多蛋卷($78)

🐥三兄弟無骨雞球雞翼芝士鍋 ($238)

#韓閣plus+ #韓式 #黃大仙美食#韓國炸雞

#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare