2023-07-11 49 瀏覽
之前去韓國嘅時候食過好幾次呢間炸雞!原來尖沙咀同旺角都有!去到先知,原來已經開咗9年,今次我都係第一次喺香港食!店內裝潢超有氣氛,好多星星吊燈同情侶鎖牆,真係好有韓國feel,勁浪漫,超適合打卡!菜式主要係正宗鐵板料理,同埋炸物,黎Outdark當然唔可以錯過佢嘅招牌炸雞!有好多唔同口味可以選擇,有原味/香辣/醬油/辛辣/香蒜蜜糖味,仲可以揀雙拼添!半份炸雞 (香蒜蜜糖味)$138🍗🧄🍯我們叫咗香蒜蜜糖炸雞,雖然只是半份,但份量超足,完全可以讓2-3個人分享!炸雞沾滿了香蒜蜜糖醬汁,超級香甜!再加上超香脆薯條同薯格,真係食到停唔到口!👍另外一碟就叫咗鐵板辣炒豬肉,份量非常之多,滿滿嘅豬肉同配料,有水牛芝士粟米,紫菜包飯,泡菜,菠蘿!辣味適中,正宗韓式風味,多種配料令到口感好好!,另外就叫咗呢款韓國果汁,滿滿嘅果肉,好飲過手搖好多!不過就略甜咗少少!見到好多人都有嗌啤酒飲,炸雞+啤酒一級享受!可惜因為我哋只有兩個人,所以就冇叫到佢嘅優惠啤酒set🍗🧄🍯如果你也是韓國料理的粉絲,一定要來這裡試試看!絕對不會讓你失望!💯
之前去韓國嘅時候食過好幾次呢間炸雞!原來尖沙咀同旺角都有!
去到先知,原來已經開咗9年,今次我都係第一次喺香港食!

半份炸雞 (香蒜蜜糖味)$138

辣味適中,正宗韓式風味,多種配料令到口感好好!,

• 香蒜蜜糖炸雞