去咗深水埗大南街飲咖啡打卡,順道買個炸雞外賣返屋企做豐富晚餐。太子地鐵站附近,經過見到店面係傳統韓屋設計嘅K STUFF,好型喎!太子新開,光猛乾淨,韓國一站式美食和雜貨店,店員推介人氣無骨炸雞漢堡,還有招牌菜玫瑰醬炒年糕。韓系生活雜貨店,等外賣期間可以觀賞多款韓國人氣雜貨,搞到我都心思思想買 Dr.Hows 廚具和人氣文具品牌 ICONIC,下次去大南街又多個新蒲點!韓式炸雞套餐第一推介菜式有韓式炸雞,我就想一次過試晒所有味道,所以分別叫咗幾個套餐。返到屋企都仲係熱辣辣,炸雞皮脆肉滑又多汁。原味夠正宗 $36/2件,甜辣味酸酸甜甜好開胃,醬油味鹹香味突出,價錢抵食 $39/2件,食到舔舔脷,套餐試勻薯條、韓式醃蘿蔔青瓜又有汽水飲品,滿足感超爆!玫瑰醬炒年糕 $65當然要叫返韓國特色美食,自家製漬物一早沽清,唯有下次再試。招牌玫瑰醬炒年糕好特別,韓國大熱叫好。玫瑰醬炒年糕用了蕃茄忌廉汁調配,質感特別 creamy, 口感非常好。醬汁吃出酸甜口味,辣得很惹味,又不會太辣,大人小朋友都食到的程度。紫菜飯捲 $28另一款韓式美食,部隊鍋不能少餐肉泡菜,這裏化身芝士方形紫菜飯捲 ,有驚喜又美味

韓式炸雞套餐

返到屋企都仲係熱辣辣,炸雞皮脆肉滑又多汁。

玫瑰醬炒年糕 $65

紫菜飯捲 $28
另一款韓式美食,部隊鍋不能少餐肉泡菜,這裏化身芝士方形紫菜飯捲 ,有驚喜又美味。

韓式肉碎長堡套餐
熱狗個friend🌭️套餐要了零系可樂,
韓式肉碎長堡,豐富的醬汁,味道濃郁韓式肉碎,混合一起特別好味,很欣賞長堡烤得香脆內軟,口感不錯。

薯條🍟大家的最愛,脆卜卜,再配搭
韓式青瓜,酸酸甜甜不油膩。

K STUFF 韓嘢 設計具心思,韓屋瓦頂屋簷採用落地玻璃,主題店又分開了3個專區,美食、零食、工作坊集於一身,怪不得見到咁多文清打卡啦!

真心要推介!疫情期間可以嚟呢度買高質素嘅韓式外賣,回家享用仍然香噴噴好美味。
一講起太子美食, 韓國菜我就會諗起K STUFF 韓嘢,下次再來幫襯!
外賣自取
  • 玫瑰醬炒年糕