朗豪坊新開不久既Bingo & Cook以懷舊韓式大排檔為主題,熱鬧又富玩味的感覺,吸收不少人到訪,門口也經常站着排隊人龍,人氣爆燈!食物賣點係夠巨型,每碟都份量十足,眼見每枱也放得滿滿,十分豐富。晚飯有套餐可選,價錢也較化算。我哋4個人就點了兩個套餐,啲野食大碟到成張枱差啲放唔晒😂🍽️原味燉排骨🍖份量十分大,燉排骨十分稔軟,一撕即開 ,也忟燉得入味,加上芽菜等配料,味道更看濃口感豐富,啖啖肉食得滋味。 🍽️牛肉水冷麵🍜這碗麵真的十分足料,麵餅大夠3-4人食,煙韌爽彈;牛肉、生菜、青瓜、雞蛋加上酸甜冰凍的湯汁,很開胃又清新。🍽️泡菜豬肉鍋🥘巨型鍋物,佔據了大半張枱的位置十分壯觀😂天氣凍凍地最適合食熱辣辣湯鍋,原塊豬腩肉加上豆腐、年糕、白菜,以香辣惹味泡菜湯浸煮,份多惹味,腩肉亦很稔軟,豐富又暖胃。🍽️蜂蜜黃油味炸雞(半份)🍗韓國菜中炸雞佔好重要地位,係必食item. 有4款不同口味,點了蜂蜜炸雞,外層鬆化沾滿蜜糖味粉,加上香濃牛油味,採用無骨雞件啖啖肉,咬落去香脆惹味,雞肉嫩滑多汁,甜甜地又夠入味,半份已經好多件,抵食。🍽️海鮮煎餅🦐以魷魚、蝦、帶子等海鮮加上大蔥煎成脆餅,沒有下太多粉,更香脆吃

🍽️原味燉排骨🍖

🍽️牛肉水冷麵🍜

🍽️泡菜豬肉鍋🥘

🍽️蜂蜜黃油味炸雞(半份)🍗

🍽️海鮮煎餅🦐
以魷魚、蝦、帶子等海鮮加上大蔥煎成脆餅,沒有下太多粉,更香脆吃得到食材原味,十分推介。

飲品每人點了一杯🍹有Citron Ade、Mango Ade、Grape Ade、Blue Lemon Ade, 色彩繽紛,清甜解渴。

遇上有食客生日🎂餐廳更會安排店員圍着一起唱生日歌,好有氣氛,食完依餐感覺自己年輕晒😝

2024-12-07
15 分鐘 (堂食)