2024-10-15
呢間喺將軍澳海旁嘅韓式cafe,提供多款外型可愛的餐點,主食甜品都有,有供應午市同晚市套餐,超抵食!餐廳有個木千秋座椅,屬於木系小清新風格,餐點擺盤精緻,嘢飲配搭都好靚,環境嘢食打卡都一流📸!------------------------------🍝◖海鮮炒韓式粉絲◗ $108粉絲晶瑩剔透,口感Q彈煙靭,加入椰菜、冬菇、麻油、同埋醬料一齊炒,食落好香口,裹滿醬汁,食落Juicy彈牙🐣◖韓式炸雞(無骨)◗ $188可以自選三款口味:廚師推介、甜辣醬、蒜香蜜糖蛋黃醬,個人覺得蒜香蜜糖蛋黃醬最正!炸雞外脆內嫩,雞件事先醃得夠入味,配上蒜蓉香氣嘅蜜糖蛋黃醬,酸酸地更開胃!🧇◖烤日本麻糬棉花糖窩夫◗ $78窩夫加上麻糬,中間夾住幾粒棉花糖,配上一球朱古力雪糕。窩夫脆口唔會好甜,一次過可以試晒咁多唔同口味嘅窩夫,超正!🍵◖日本宇治抹茶拿鐵奶蓋雪山◗ $48抹茶拿鐵茶味超出,加上奶蓋同抹茶粉,飲落去食到有少少粉狀,飲落又唔會好甜,濃茶控會鍾意!🥭◖芒果奶昔奶蓋雪山◗ $48呢款奶蓋特別有夏日氣息,芒果奶昔有少少沙冰嘅口感,食落清香微甜🌟Encore指數:8.5/10
🍝◖海鮮炒韓式粉絲◗ $108
🐣◖韓式炸雞(無骨)◗ $188