2019-10-05 209 瀏覽
依間新開韓式cafe係時代廣場,位置好方便。 環境以淡木色為主調,幾有文青風格,俾到一種好清新既感覺。黎到依度食dinner, 叫左一個二人晚餐 set 加 厚蛋三文治。個套餐有韓牛或黑毛豬揀,我地今次試左黑毛豬。二人黑毛豬套餐($448)比我地想像中大份,下面有個爐熱住,裡面有黑毛豬五花肉,炸雞,年糕,每樣份量都好多。仲有一舊好厚既芝士漢堡扒,上面鋪左塊好邪惡既芝士。底部係d泡菜同芝士。全部都好邪惡,但好好味。另外套餐仲可以配塔2款主菜,聽講依度主打蛋包飯,所以揀左牛肋骨蛋包飯同埋炸豬里脊扁意粉。原條烤牛肋骨蛋包飯成個牛肋骨d肉已經幫你切好一舊舊,好貼心。醬汁有d似紅酒燴牛尾,好入味。口感唔錯,好似食緊叉燒。😂另外就係令人期待既蛋包飯。一上菜時店員會幫你𠝹開蛋皮,一切一反,嫩滑半熟既蛋漿就會流出黎,見到都流口水,飯係泡菜炒飯食得好開胃。極上炸豬里脊扁意粉個炸豬里勁好食,外皮好酥脆,食到有d胡椒味,味道有別平時食開既炸豬扒。韓式厚蛋三文治($68)另外一款既熱門主打,個三文治會切開成2份。個蛋真係超厚,嘴唔夠大無法一口咬落去。中間夾既係玉子蛋,塗左一層薄薄既甜芥末醬,仲有淡淡既蛋香味。

個套餐有韓牛或黑毛豬揀,我地今次試左黑毛豬。

二人黑毛豬套餐($448)
黑毛豬五花肉

極上炸豬里脊扁意粉

韓式厚蛋三文治($68)

韓式厚蛋三文治

中間夾既係玉子蛋,塗左一層薄薄既甜芥末醬,仲有淡淡既蛋香味。同埋依個蛋治真係超飽肚,食左一細舊已經覺得佔左半成胃。

我地總共4個女仔,一個set 餐加2 份三明治已經勁飽肚。係底食之選!
黑毛豬五花肉