2022-05-22
唔知大家既comfort food係咩呢?相信炸雞🍗同pizza🍕應該都係熱門既選擇~ 前幾日去左ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝕄𝕒𝕣𝕦,見到佢地既Menu就覺得好吸引,因為數一數發現佢地既Pizza有19款咁多😱 而且麵糰既成分同坊間/ 我自己整既都好唔同,以健康為賣點,材料有黑米、綠茶、小球藻以及12種天然穀物,低溫發酵至少24個鐘~講下食左咩啦💁🏽♀️➿ 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑺𝒖𝒓𝒇 ‘𝒏’ 𝑻𝒖𝒓𝒇 (10”: $163)有廚師推介既一款pizza🌟 我都推介!配料實在好豐富🤩 有蝦又有烤肉,烤肉既汁醬味道好突出,mozzarella量多,營成厚厚既一層,輕易拉絲😆 加上其他醬料,令到pizza完全唔會乾身~ pizza皮帶穀物香,厚薄適中,有煙煙韌韌既口感!➿ 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 (6pcs: $118)炸雞🍗外層沾滿蜂蜜牛油粉~ 6件雞包雞翼、雞槌、雞胸、雞上脾,每個部位都炸得外皮香脆而內嫩帶點肉汁~ 食食下諗番同娘親兩個人去泡菜國旅行,明知一定食唔哂但都會嗌一大盒炸雞既日子😮💨➿ 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑻𝒐𝒑𝒑𝒐𝒌𝒌𝒊 ($96)年糕可以揀兩款口味:卡
講下食左咩啦💁🏽♀️
有 廚師推介既一款pizza🌟 我都推介!配料實在好豐富🤩 有蝦又有烤肉,烤肉既汁醬味道好突出,mozzarella量多,營成厚厚既一層,輕易拉絲😆 加上其他醬料,令到pizza完全唔會乾身~ pizza皮帶穀物香,厚薄適中,有煙煙韌韌既口感!
年糕可以揀兩款口味:卡邦尼醬/ 韓式辣醬,我推介後者🌟 辣度有驚喜,越食越辣🌶 年糕同pizza一樣多料呢😋 有幾隻藍青口、魷魚🦑 又有椰菜粒同蘑菇粒,口感豐富!
➿ 𝑴𝒊𝒔𝒕𝒓𝒆𝒔𝒔 𝒀𝒖𝒛𝒂 𝑺𝒐𝒖𝒓 𝑨𝒍𝒆 ($87)
作為ale佢有好濃既果香,酸酸地好易入口,飲到百香果同埋血橙味,超夾!絕對適合作為pizza 同 炸雞既一個refresh🌿