朋友問周圍都可以食到炸雞, 點解揀銅鑼灣Goobne? 首選:位置好!雖在鬧市, 位高25樓, 另有一番寧靜, 環境寬敞, 落地玻璃, 可覽馬場, 維港夜色美景, 未食已令人賞心悅目, 絕對係兩口子細語綿綿, 感情倍增之地👍🏻放工後, 最好揀杯冰凍嘅啤酒黎舒解煩忙嘅工作, 喜歡Hoegarrden因為味道似香檳, 叫價$38枝, 公道。另叫一杯Corona Rita, 一杯$88, 一上枱立即打卡, 好大杯, 好靚, 除咗好啱打卡之餘, 杯飲品都好好味喎. 值得!😍點個小食:蟹籽流心芝士蛋卷, 即叫即整, 蛋香, 味滑, 因為有流心芝士, 口感豐富, 加埋蛋面嘅蟹籽, 層次感更多,整體8/10, 當小食細件D,平D,好D, 等客人可叫一兩個小食嘛。到主食啦, 就緊係要叫雞, 揀咗半半炸雞(甜辣味/果味蒜香)真係製作需時, 不過我地又唔會介意喎, 一邊欣賞銅鑼灣夜景, 一邊同朋友傾吓計, 多好~✌🏻香噴噴嘅炸雞份量超多,  我比較喜歡甜辣味, 每一塊雞件都甜甜辣辣, 雞肉又滑溜, 平時唔食雞皮嘅我都抗拒唔到咁脆口嘅雞皮。朋友就較喜果味蒜香, 佢話蒜香味濃郁, 仲有果香, 啱哂佢重口味。😋
朋友問周圍都可以食到炸雞, 點解揀銅鑼灣Goobne?