2024-07-03
今日嚟旺角行街,唔知食咩好,朋友又想食炸雞,於是便去食yaddllie plate。我哋叫咗大蔥絲無骨雞、香辣芝士八爪魚、鮮蝦沙律、紫菜手抓飯、韓式牛肉蛋捲、淑女辣醬炒年糕、農家鮮泡菜、藍橙荔枝梳打、蝶豆花青瓜梳打及香蕉奶米酒。大蔥絲無骨雞無骨炸雞非常之適合女仔食,雞炸得外脆內軟,粉漿很薄,肉質非常Juicy,配上青蔥絲,又係另一種清新嘅食法。香辣芝士八爪魚鍾意食芝士嘅人一定唔可以錯過,有濃厚嘅芝士、彈牙嘅八爪魚,配上香辣嘅醬汁,非常惹味好食。鮮蝦沙律每次嚟都必叫,新鮮嘅沙律菜配上鮮蝦及雞蛋,甜甜地嘅醬汁,清新可口。紫菜手抓飯紫菜及蟹籽撈飯,真係冇得輸,自己手動變成手抓飯,好玩得來又好食。韓式牛肉蛋捲蛋捲包住滿滿嘅牛肉及芝士,幾特別,第一次食咁嘅配搭,味道非常之夾。淑女辣醬炒年糕年糕上面鋪滿芝士,配上辣醬及煙靭嘅年糕,不錯。
大蔥絲無骨雞
香辣芝士八爪魚
鮮蝦沙律
紫菜手抓飯
韓式牛肉蛋捲
淑女辣醬炒年糕
年糕上面鋪滿芝士,配上辣醬及煙靭嘅年糕,不錯。