2023-04-30
曾經到訪呢間韓式燒肉嘅午市,佢哋超好嘅服務同埋食物質素都令我留下深刻印象🫡同朋友完sem一定要嚟慶祝一下🪅 今次試嘅係牛扒廚師發板套餐($728)🥰慶祝當然要飲下酒,同朋友嗌咗一碗Premium honey makgeolli ($258)佢係用碗上,飲落去好容易入口,而且有蜜糖蜂巢放係中間,浸住啲酒會有埋蜜糖嘅香甜🍯 前菜除咗季節沙律、醬油盛合,仲會有其他無限任添嘅韓式前菜,如泡菜、魚乾等,醬油盛合係用醬油漬手法製作嘅大蝦同帶子,食落都覺得新鮮,加埋蝦頭超多蝦膏真心好幸福🤍呢個餐包咗四款肉類,分別係牛小排、豬梅肉、五花肉、肉眼,佢哋呢到嘅肉眼係自家乾式熟成牛肉🥩所以食落去肉質軟腍,而且肉味比起平時嘅牛扒更加濃郁,仲有一種風乾嘅鹹香餘韻,同埋都係Prime等級所以食材真心夠靚~呢到服務真心好好,由侍應係席前幫手燒,佢哋都好專業,可以控制將肉類煮到你鍾意嘅生熟度同口感,唔會好似我咁將啲高質肉燒到燶晒🤣特別鍾意佢將豬梅肉燒到軟稔嘅口感,肉眼加埋啲迷迭香一齊燒更加香😛五花肉燒到好焦香,仲可以搭配其他蔬菜配料食🥬當日個侍應勁好傾,一邊燒一邊係到講mbti🤣食完燒肉仲有八爪魚飯做主食,雖然個時已
食完燒肉仲有八爪魚飯做主食,雖然個時已經勁飽,但係啲八爪魚真心好新鮮,所以就算飽都食晒成碗🤫個韓式辣醬唔算好辣,所以就算唔係好食得辣嘅朋友都可以落多啲😈
呢間裝修幾有格調,環境舒服闊落好座,幾有私隱度🥳食物亦都非常有質素,加埋服務唔錯,價錢合理,絕對推介大家回訪🤪