2018-06-21
難得夾到同朋友一齊放假就約埋一齊出銅鑼灣行街食嘢! ! 為咗避開午飯時間同人迫我哋就餓一陣, 等到兩點幾先食lunch! 而鍾意食韓國菜嘅我就提議去登龍街試吓Goobne嘅烤雞!餐廳環境寬敞舒適, Waitress 仲安排咗我哋坐窗邊風景位置, 等我哋可以欣賞住維港景色嚟享受我哋嘅午餐, 感覺有多好! 講番食物先 , Goobne係韓國第一烤雞品牌, 咁我哋當然要試吓佢啲烤雞啦! 為食嘅我又再樣樣都想食, 想食甜辣烤雞,果味蒜香烤雞同火山烤雞又想試吓個原味烤雞! 淨係烤雞都有成十多款比我揀!但我哋3個人3個肚, 咁樣真係唔係辦法, 不過好彩呢度有Half-Half Chcken可以比我選擇兩款不同口味嘅烤雞! 我最終選定了甜辣烤雞同果味蒜香烤雞! 烤雞會跟一碟酸蘿蔔, 我個人就鍾意食唔同味道嘅烤雞前食一樣件refresh 一下先再食另一款口味! 甜辣烤雞辣嘅程度係小辣級數, 中小甜級數, 醬汁包住成件雞,外脆肉嫰, 不錯吃!果味蒜香烤雞沒有太重嘅蒜味, 雞皮同樣烤得好脆口, 同時亦保持到肉質嫰滑! 砂鍋魚糕湯~個湯辣辣哋幾好飲, 魚糕都有幾款, 魚糕彈牙, 其中一款魚糕內有粉絲增加咗個
砂鍋魚糕湯~個湯辣辣哋幾好飲, 魚糕都有幾款, 魚糕彈牙, 其中一款魚糕內有粉絲增加咗個口感! 幾好味!
鐵板芝士泡菜炒飯 ~ 芝士好有拉絲效果,味道濃郁, 泡菜夠爽脆, 好有口感! 幾惹味又唔會太辣! 幾鍾意食
我哋亦叫咗杯藍橙沙冰同柚子沙冰! 唔太甜夠晒冰凍解渴!