2022-06-26 58 瀏覽
韓國嘢真係食極都唔厭,所以今日收工就同啲朋友搵咗第二間韓國嘢食。🇰🇷🇰🇷〈牛肝菌蛋包飯〉🍄🍳🍛雖然呢款蛋包飯係冇肉既,但係菇菌類嘅份量有好多,啱晒素食人士,個蛋夠晒滑溜,口感一流。〈烤雞卡邦尼年糕〉🐔🫕烤雞煎得個皮好香脆,一大塊雞扒切成幾舊,份量好多,年糕煙煙韌韌,撈埋卡邦尼醬汁同埋芝士,嚟到呢度一定要試。〈海鮮煎蔥餅〉🫓🥬🦑本身以為煎蔥餅係一大塊咁樣上碟,點知原來係分成三塊,但係每一塊都好大塊,好處係可以令到每一塊都好香脆,唔會變得好易淋,最值得讚嘅係佢嘅汁令到煎餅入邊嘅海鮮更加出,好好味。〈番茜韓式炸雞〉🍀🍗番茜即係我哋平時聽開嘅芫荽,雖然我唔係太好芫荽,但係都好欣賞餐廳會將芫荽絞碎成一個醬汁, 淋喺炸得脆卜卜嘅炸雞上面,芫荽迷一定要嚟試吓。〈濟州綠茶咖啡〉🍵☕️綠茶同埋咖啡嘅味道一樣都好重,而且好香,呢款期間限定嘅飲品,有興趣嘅朋友就記住嚟試吓啦。〈無花果梳打〉🍹呢次係我第一次飲無花果梳打,味道好清新,無花果嘅甜味唔會好假,仲有無花果嘅果肉可以食下,解油膩感一流。

〈牛肝菌蛋包飯〉🍄🍳🍛

〈烤雞卡邦尼年糕〉🐔🫕