餐廳: 韓樂 (TKO Gateway西翼)
資訊:

2017-10-07 445 瀏覽
今日去咗TKO Gateway食Lunch,女朋友想食韓國野,上網一搵就見到呢間「韓樂」等咗五分鐘就可以入坐,入面大部分座位都係卡位,所以都幾好坐,而內部裝修都幾靚,感覺幾好 Lunch餐牌都唔太貴,我叫咗意式辣番茄焗豬扒飯($57),而女朋友就叫咗漢堡扒番茄濃湯扁意粉跟蒜蓉牛油多士($45),兩個餐都跟野飲,另外叫咗個韓風香酥炸雞($29)韓風香酥炸雞好快就到左,應該係一早炸定,個汁味道同喺韓國食到嘅差唔多,甜甜地辣辣地幾惹味,但係啲雞就麻麻哋,皮多個肉,仲好硬添漢堡扒番茄濃湯扁意粉湯底中規中矩,蕃茄味唔太濃,基本上同一般茶餐廳出品差唔多,算ok啦跟餐嘅蒜蓉牛油多士上枱嘅時候已經唔脆微暖,個味道都幾香,尚算合格意式辣番茄焗豬扒飯番茄汁偏酸幾開胃,個飯底入邊有藜麥幾特別但啲豬扒就冧咗啲,如果唔好落咁多鬆肉粉就好啦雖然間野叫韓樂,但係lunch餐牌入邊有一半係西式意粉焗飯,但係食完今餐之後係覺得只係一間用韓風包裝嘅茶餐廳,可能我哋叫唔啱食物喇
韓風香酥炸雞
韓風香酥炸雞
漢堡排番茄濃湯扁意粉
漢堡扒番茄濃湯扁意粉
蒜蓉牛油多士
跟餐嘅蒜蓉牛油多士
上枱嘅時候已經唔脆微暖,個味道都幾香,尚算合格
意式辣番茄焗豬扒飯
意式辣番茄焗豬扒飯
番茄汁偏酸幾開胃,個飯底入邊有藜麥幾特別

但啲豬扒就冧咗啲,如果唔好落咁多鬆肉粉就好啦

2017-10-07
5 分鐘 (堂食)
午餐
蒜蓉牛油多士