2024-05-27
早兩日阿姨出來荃灣搵我行街話未行過 Donki,同佢行完見肚餓佢話想食炸雞, 我醒起呢到附近間Yadllie Plate幾啱佢口味就拉左佢入去食。🥙 農家鮮泡菜 ~ 新鮮醃製的泡菜爽脆微辣,開胃之選。✡️ 驚喜二重奏 ~ 有頂級肉眼牛扒 + 炸雞, 牛扒半生熟切件放在熱石上燒 , 來到好快快手燒成心儀的生熟度進食, 我就喜歡大約7成,肉眼肉質鮮嫩牛味濃郁,炸雞新鮮炸起熱辣辣,皮脆肉嫩,旁邊有d沙律做點綴唔錯。🥘 陸軍部隊鍋(牛肉) ~ 鍋底清甜,有好多唔同的菇類, 餐肉,年糕, 蔬菜和主角牛肉, 仲跟個辛辣麵,材料超級豐富,味道可口。🍙 紫菜手抓飯 ~ 自己親手拌勻紫菜蟹籽飯素好滿足, 好有韓國feel , 我去到邊都鍾意食紫色手抓飯🤭,越簡單越好味。🍧 芒果雪冰 ~ 唔好以為得個賣相一流啱哂打卡, 佢實質都好滋味芒果粒好甜,每一口雪冰軟綿綿入口即溶超涼快。🍹 香蕉沙冰 ~ 阿姨話香甜幼滑。🍹 巨蜂乳酸梳打 ~ 我鍾意乳酸味撞梳打, 甜甜酸酸又有氣好順喉。
🥙 農家鮮泡菜 ~ 新鮮醃製的泡菜爽脆微辣,開胃之選。
🍹 香蕉沙冰 ~ 阿姨話香甜幼滑。