2022-05-15 382 瀏覽
懷著「人龍咁長、一定不錯」的羊群心態去朝聖。結果如何?讚:1. 餐牌睇左有15分鐘左右,很多很多的選擇:沙律、主菜、薯條、Pizza、意粉、素菜、全日早餐、甜品、蛋糕、飲品、沙冰、花茶等等等等2. 環境很好、濶落光線夠3. 服務積極4. 份量夠大,一個主菜基本可以分2人食(1大1小或2個女生用)5. 甜品即叫即整(梳乎厘)好味!唔讚:主菜食物的溫度我地3人行,order的所有食物都是微熱- 像微波爐般的熱,包括:- 紅酒牛脷配薯蓉- 素系椰菜花飯- 芝士薯條(加配+28元)- 軟殼蟹黑松露汁意粉的軟殼蟹- pizza (簡單的蕃茄芝士)餐牌或許太多元化?可能用餐時間得90分鐘?或週六5:30pm 光顧關係?完全懷疑廚房已放棄即叫即整!我們在手機點餐後5分鐘薯條已送上,已心感不妙,果然是「面嗰浸」係熱、「底嗰浸」係微暖😅再上的每道菜情況一樣,因此每樣食物食到一半個餐已放涼,以我們點的紅酒牛脷的薯蓉為例,食完1塊牛脷(有3塊),薯蓉已是微暖了。椰菜花飯,感覺還更似飯堂煮了一大鍋,叫時才盛一份portion出來的熱度。總結:除甜品、飲品ok 外,主菜我們吃的很不暢快呢。食完後即場我們已將情況
懷著「人龍咁長、一定不錯」的羊群心態去朝聖。結果如何?

讚:
2. 環境很好、濶落光線夠
3. 服務積極
5. 甜品即叫即整(梳乎厘)好味!

唔讚:主菜食物的溫度
- 紅酒牛脷配薯蓉
- 素系椰菜花飯
- 芝士薯條(加配+28元)
- 軟殼蟹黑松露汁意粉的軟殼蟹
- pizza (簡單的蕃茄芝士)

總結:
甜品、飲品ok 外,主菜我們吃的很不暢快呢。食完後即場我們已將情況反映給職員知道,希望日後可改善。否則主菜做成咁,不如少做兩三個item, 主菜貴精不貴多,給力做甜品,可能還實際多了。