2019-06-23
今日細佬打算預祝父親節,佢又想食片皮鴨,所以就叫晒我地黎呢度食晚飯,點知我們七點半去到,居然話賣晒,其實係咪今日冇供應呀??咁快賣晒!細佬當然好失望啦,但都冇辦法,唯有叫過第二樣野啦,見佢有燒鵝,就叫隻燒鵝頂住先啦!其實睇睇餐牌,今日既餐牌同平時唔同,好多都冇,佢只係局限左你可以叫某一啲餸菜吧,價錢都比平時貴左好多,可能係就黎父親節,啲價錢就提高左吧!跟著見到有個話大龍躉可兩食,就叫左個,再叫多幾碟餸,同幾碗飯!搞掂!燒鵝到!隻燒鵝好大隻,皮都脆脆既。好多肉,味道都唔錯!椒鹽鮮魷隨後送上,鮮魷唔靱,炸粉唔算厚,香口的,但椒鹽唔夠,失左啲味道!野菌海味什菜煲,有幾款菜响入面,有生菜,西蘭花等等..入面有我鐘意食既粉絲,面頭有啲蝦米同冬菇和魷魚鬚,海味味重,個上湯入晒落啲菜度,令啲菜變得鮮甜,好食!金沙蝦球,古名思意即係用鹹蛋黃炒蝦球,鹹蛋黃炒得好香,每件蝦球都怖滿鹹蛋黃,蝦球好彈牙,正!到龍躉出場啦,第一味係西芹炒班球,班球唔係好多,得幾舊,但炒得算香,但班球唔係太滑,我們就嫌太細碟了,唔抵食!第二味係雲耳蔥度蒸頭腩,頭腩好滑,味道唔錯,但都係唔係太大碟,其實如果兩味要成三百幾蚊既話,係
燒鵝到!隻燒鵝好大隻,皮都脆脆既。好多肉,味道都唔錯!
第二味係雲耳蔥度蒸頭腩,頭腩好滑,味道唔錯,但都係唔係太大碟,其實如果兩味要成三百幾蚊既話,係一啲都唔抵食!
埋單七個人都要成千三蚊,老實講,雖然味道唔錯,但價錢真係貴左啲,父親節前後,冇法啦!